ΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωή

Από πού προέρχεται η παράδοση της τοποθέτησης λουλουδιών στον τάφο στις κηδείες;

Σχεδόν σε κάθε πολιτισμό, υπάρχει τρόπος να πάτε στο νεκροταφείο με λουλούδια, να αφήσετε λουλούδια στον τάφο. Αυτή είναι μια παραδοσιακή πεποίθηση, διαφορετικά τα λουλούδια που αφήνουμε θα μαραθούν σε μια ή δύο μέρες. Η παράδοση να αφήνουμε λουλούδια χρονολογείται από την αρχαιότητα. Όταν γίνονται έρευνες για το θέμα αυτό, δεν είναι δυνατό να βρεθούν υπολείμματα λουλουδιών στα νεκροταφεία. Επειδή τα λουλούδια είναι τόσο ευπαθή και δεν αφήνουν ίχνη πίσω τους, οι ερευνητές στράφηκαν σε υπολείμματα γύρης που ήταν πιο ανθεκτικά από τα λουλούδια.

τάφος

Πρώτον, μαθεύτηκε ότι όταν ο Αιγύπτιος Φαραώ Τουταμκάμον πέθανε το 1346 π.Χ., ο τάφος του καλύφθηκε με λουλούδια από το στέμμα. Στη Βόρεια Ευρώπη, ίχνη λουλουδιών βρέθηκαν σε πολλούς τάφους που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 2000 π.Χ.

στεφάνι

Γιατί τοποθετούνται λουλούδια στους τάφους;

Εκείνη την εποχή, υπήρχε η πεποίθηση ότι τα λουλούδια που τοποθετούνταν στους τάφους είχαν τη δύναμη να προσελκύουν καλά πνεύματα και να διώχνουν τα κακά πνεύματα λόγω της ομορφιάς και της ευχάριστης μυρωδιάς τους. Ο κύριος λόγος για τον στολισμό των τάφων με φυτά και λουλούδια στη συνέχεια ήταν να αποτραπεί η δυσοσμία που έρχεται με την αποσύνθεση του πτώματος.

Γιατί φυτεύονται κυπαρίσσια σε νεκροταφεία;

Γιατί φυτεύονται κυπαρίσσια σε περιοχές που βρίσκονται νεκροταφεία. Αυτός είναι ο ίδιος λόγος. Τα κυπαρίσσια δεν ρίχνουν τα φύλλα τους το χειμώνα, έχουν ψηλά και πυκνά κλαδιά. Αυτό το δέντρο, που έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν σαπίζει και είναι ανθεκτικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ωραίο άρωμα. Για το λόγο αυτό τα κυπαρίσσια έχουν γίνει σύμβολο νεκροταφείων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button