ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΤεχνολογία – ΕπιστήμηΦιλόζωος

Εξοπλισμός που πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε βόλτα με μοτοσικλέτα για ασφαλή χρήση της μοτοσυκλέτας.

Οι βόλτες με μοτοσικλέτα γίνονται εξαιρετικά ασφαλείς εάν γίνονται σωστά. Αν και οι μοτοσυκλέτες θεωρούνται επικίνδυνες από την κοινωνία, μπορούν στην πραγματικότητα να γίνουν η πιο πρακτική λύση μεταφοράς. Υπάρχουν εξοπλισμός ασφαλείας που πρέπει να φοράτε ή να φοράτε ενώ οδηγείτε μια μοτοσικλέτα. Η μεγαλύτερη αιτία θανάτου σε ατυχήματα με μοτοσικλέτα είναι η οδήγηση χωρίς επαρκή εξοπλισμό. Αυτοί οι εξοπλισμοί προστατεύουν το σώμα και το κεφάλι σας σε περίπτωση ατυχήματος και σας προστατεύουν από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του ατυχήματος. Ποιος είναι λοιπόν ο εξοπλισμός που απαιτείται για την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας; Πώς παρέχει προστασία αυτός ο εξοπλισμός; Πού θα βρείτε εξοπλισμό μοτοσικλέτας; Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις βρίσκονται στο υπόλοιπο άρθρο.

Γιατί είναι σημαντικός ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας;

Οι βόλτες με μοτοσικλέτα πρέπει να γίνονται με επαρκή εξοπλισμό. Γιατί τα καθημερινά ρούχα δεν μπορούν να σε προστατέψουν σε ατυχήματα με μοτοσικλέτα. Για παράδειγμα; αν οδηγείτε μοτοσυκλέτα με το καθημερινό σας παντελόνι. Σε περίπτωση πιθανού ατυχήματος, όταν πέσετε στο έδαφος ή σύρεστε, το σώμα σας καλύπτει όλη την πρόσκρουση. Καθώς το καθημερινό σας παντελόνι θα σκιστεί αμέσως κατά το σύρσιμο, μετά το ατύχημα συμβαίνουν εγκαύματα ασφάλτου στο σώμα σας. Αυτό είναι πολύ σοβαρή ζημιά. Γιατί τα εγκαύματα ασφάλτου είναι πολύ επώδυνα και έχουν μακρά διαδικασία θεραπείας. Ακόμη και μετά τη θεραπεία, αφήνει μόνιμες ουλές στο σώμα. Με τον ίδιο τρόπο, αν δεν φοράτε κράνος, θα υπάρξουν πολύ πιο σοβαρές συνέπειες καθώς το κεφάλι σας θα δεχθεί το χτύπημα. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο εξοπλισμός της μοτοσικλέτας είναι ζωτικής σημασίας. Ακριβώς όπως υπάρχει εξοπλισμός ασφαλείας όπως αερόσακοι και ζώνες ασφαλείας στα οχήματα, ο πιο σημαντικός εξοπλισμός ασφαλείας σας θα είναι ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσετε στη χρήση της μοτοσικλέτας.

1. Κράνος

Το κράνος είναι απαραίτητο για την οδήγηση μοτοσυκλέτας και είναι ο πρώτος εξοπλισμός ασφαλείας. Γιατί προστατεύει το κεφάλι σας, που είναι το πιο σημαντικό μέρος του σώματός σας, άρα και τον εγκέφαλό σας. Το να μην φοράτε κράνος ή να χρησιμοποιείτε φθηνά και κακής ποιότητας κράνη είναι η μεγαλύτερη αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων με μοτοσικλέτα. Είναι απαραίτητο να φοράτε κράνος σε κάθε βόλτα με μοτοσικλέτα, είτε πρόκειται για μεγάλα ταξίδια με μοτοσικλέτα είτε πηγαίνετε από το σπίτι σας στο παντοπωλείο. Αυτό αποτελεί επίσης νομική ευθύνη σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Όταν επιλέγετε κράνος, βεβαιωθείτε ότι το κράνος που αγοράζετε έχει πιστοποιητικά και έγγραφα που έχουν περάσει από διεθνώς έγκυρες δοκιμές. Τα ποιοτικά μοντέλα κρανών περιέχουν δηλώσεις πάνω τους ότι διαθέτουν αυτά τα πιστοποιητικά. Ωστόσο, αυτές οι δοκιμές, οι οποίες είναι αρκετά δαπανηρές στην εκτέλεση, αντικατοπτρίζονται ως επιπλέον κόστος τόσο για τον κατασκευαστή του κράνους όσο και για εσάς ως τελικό χρήστη. Γι’ αυτό τα αξιόπιστα μοντέλα κράνους είναι δυστυχώς ακριβά. Όμως η επένδυση που θα κάνετε σε ένα ποιοτικό κράνος θα σώσει τη ζωή σας σε πιθανά ατυχήματα. Γι’ αυτό πρέπει να επενδύσετε σε κράνος πριν οδηγήσετε μοτοσυκλέτα.

2. Μπουφάν μοτοσικλέτας

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει αμάξωμα. Γι’ αυτό οι αναβάτες μοτοσικλετών δέχονται το πλήρες χτύπημα απευθείας πάνω τους σε περίπτωση ατυχήματος. Το μπουφάν μοτοσικλέτας απορροφά τις κρούσεις στο στήθος, την πλάτη και τους ώμους, προστατεύοντάς σας από προβλήματα υγείας, ακόμη και αναπηρία που προκαλείται από το ατύχημα. Το μπουφάν μοτοσικλέτας πρέπει να έχει έγκυρα πρότυπα ασφαλείας, κυρίως πιστοποιητικό CE. Αυτά τα πρότυπα είναι η απόδειξη ότι το μπουφάν έχει περάσει τις δοκιμές, είναι προστατευμένο και αξιόπιστο. Το άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα σακάκι είναι ότι το σακάκι είναι κατάλληλο για το σώμα σου. Μην αγοράζετε λοιπόν μεγαλύτερο νούμερο μόνο και μόνο επειδή μπορώ να το φορέσω του χρόνου. Το σακάκι πρέπει να ταιριάζει στο σώμα σας και να εφαρμόζει άνετα. Διαφορετικά, δεν μπορεί να εκπληρώσει πλήρως την αποστολή της. Τα μπουφάν μοτοσικλέτας από ύφασμα ή δέρμα έχουν διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τους διαφορετικούς τύπους μοτοσικλετών. Επομένως, επιλέξτε ένα ποιοτικό σακάκι ανάλογα με τον τύπο και το γούστο της μοτοσυκλέτας σας. Ταυτόχρονα, η αναπνοή του μπουφάν θα προσφέρει μια άνετη οδήγηση. Ένα από τα πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να προσέξεις είναι ότι το ύφασμα ή το δέρμα του παλτού γίνεται ανθεκτικό στην τριβή υποβάλλοντας σε ειδικές διεργασίες.

3. Παντελόνι μοτοσυκλέτας

Τα ποιοτικά μοντέλα παντελονιών μοτοσυκλέτας αποτρέπουν τις κρούσεις στους γοφούς, τις γάμπες και τα γόνατα σε περίπτωση ατυχήματος. Όπως με όλο τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, υπάρχουν πιστοποιητικά που πρέπει να υπάρχουν στο παντελόνι του. Αυτό είναι το πρώτο κριτήριο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή. παντελόνι μοτοσικλέτας? Διαθέτει διαφορετικές εκδόσεις που διαφέρουν ως προς τον αριθμό και το επίπεδο προστασίας ανάλογα με τους τύπους μοτοσικλετών. Φυσικά, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός και το επίπεδο προστασίας, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Αποκτήστε λοιπόν το καλύτερο μοντέλο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά με τον προϋπολογισμό σας. Το υλικό από το οποίο παράγονται τα παντελόνια της μοτοσυκλέτας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τα δερμάτινα παντελόνια που παράγονται για μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων, που προτιμούν οι επαγγελματίες, παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο αντοχής στην τριβή και τις κρούσεις. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τον οδηγό ακόμα και σε ατυχήματα με μεγάλες ταχύτητες. Τα παντελόνια που παράγονται για χρήστες μεγάλων αποστάσεων είναι επίσης ανθεκτικά στην τριβή και τις κρούσεις και διαθέτουν χαρακτηριστικά άνεσης, όπως τσέπες αποθήκευσης και κανάλια εξαερισμού. Τα παντελόνια για καθημερινή χρήση μοτοσυκλέτας, από την άλλη πλευρά, έχουν παρόμοια εμφάνιση με τα παντελόνια που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή. Μπορείτε να φορέσετε αυτό το στυλ παντελονιού ακόμα και για καθημερινή εργασία αφού κατεβείτε από τη μοτοσυκλέτα. Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας ασφαλείς και προστατευμένες προσδιορίζοντας τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας και επιλέγοντας το πιο κατάλληλο μοντέλο παντελονιού μοτοσικλέτας.

4. Παπούτσια μοτοσικλέτας

Αν και τα παπούτσια μοτοσυκλέτας είναι ένας πολύ σημαντικός εξοπλισμός ασφαλείας, πολλοί αγνοούνται. Πολλοί μοτοσικλετιστές μπορεί να προτιμούν να οδηγούν με παπούτσια για περπάτημα ή μπότες αντί για παπούτσια μοτοσικλέτας. Ωστόσο, αυτή η στάση είναι εξαιρετικά λανθασμένη και επικίνδυνη. Τα παπούτσια μοτοσικλέτας προστατεύουν τα πόδια, τα οποία διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να καταστραφούν σε ατύχημα. Ταυτόχρονα, αντιστέκεται στην τριβή χάρη στις σκληρές δομές βάσης του. Διαθέτει χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη χρήση ταχυτήτων και πίσω φρένων που ελέγχονται με πόδια στη χρήση μοτοσυκλετών (εκτός από μοντέλα σκούτερ). Χάρη στην αντιολισθητική δομή τους, επιτρέπουν να συγκρατούνται πιο εύκολα από τα υποπόδια κατά την οδήγηση. Δεν μπορείτε να έχετε αυτά τα πλεονεκτήματα με παπούτσια που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Επιπλέον, πολλά παπούτσια μοτοσυκλέτας έχουν πολύ κομψά σχέδια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα στην καθημερινή ζωή. Για το λόγο αυτό, τα παπούτσια μοτοσυκλέτας είναι ένας από τους ζωτικούς εξοπλισμούς που πρέπει να είναι απολύτως απαραίτητος για μια ασφαλή και προστατευμένη εμπειρία μοτοσυκλέτας.

5. Γάντια μοτοσυκλέτας

Σε περίπτωση ατυχήματος, οι περισσότεροι μοτοσικλετιστές τείνουν να ακουμπούν πρώτα τα χέρια τους στο έδαφος. Αυτή είναι μια ακούσια αντανακλαστική συμπεριφορά με ένστικτο επιβίωσης. Μόνο οι επαγγελματίες χρήστες που έχουν περάσει πολύ χρόνο σε μια μοτοσυκλέτα και ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σε ένα ατύχημα μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το αντανακλαστικό. Επομένως, οι κανονικοί (θνητοί) χρήστες δέχονται το πρώτο και πιο σοβαρό χτύπημα τη στιγμή του ατυχήματος. Τα γάντια μοτοσικλέτας, με τις ειδικές δομές και τα προστατευμένα χαρακτηριστικά τους, προστατεύουν τα χέρια σας από κρούσεις και τριβές σε ένα ατύχημα. Πολλοί χρήστες που είχαν ατύχημα με μοτοσικλέτα υποφέρουν από τα δάχτυλά τους επειδή δεν χρησιμοποιούν γάντια ή προτιμούν τα λάθος γάντια. Γι’ αυτό τα γάντια μοτοσικλέτας είναι εξαιρετικά σημαντικά για την προστασία των χεριών. Ταυτόχρονα, τα γάντια μοτοσικλέτας διευκολύνουν το κράτημα του τιμονιού χάρη στην αντιολισθητική εσωτερική τους δομή. Με αυτόν τον τρόπο, η μοτοσυκλέτα μπορεί να ελεγχθεί εύκολα. Πολλοί χρήστες μοτοσυκλετών δεν θέλουν να χρησιμοποιούν γάντια σε ζεστό καιρό. Ή δεν φοράει γάντια επειδή είναι τεμπέλης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη υγεία. Ακόμα κι αν τα κάνεις όλα σωστά, μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Γι’ αυτό τα γάντια είναι ένας από τους πιο ζωτικούς εξοπλισμούς για ασφαλή χρήση μοτοσυκλέτας.

6. Πίσω προφυλακτήρες

Τα προστατευτικά πλάτης είναι εξοπλισμός που φοριούνται μέσα στο σακάκι και προστατεύουν τη σπονδυλική στήλη. Τα προστατευτικά πλάτης, τα οποία γενικά προτιμώνται από επαγγελματίες χρήστες λόγω των ακριβών τιμών τους, είναι στην πραγματικότητα ένα ζωτικής σημασίας εξοπλισμός που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε αναβάτης μοτοσικλέτας. Επειδή τα σοβαρά χτυπήματα στην πλάτη σε ατυχήματα προκαλούν σοβαρές συνέπειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι την παράλυση. Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση, ειδικά σε ατυχήματα με μεγάλες ταχύτητες. Υπάρχουν ορισμένα πρότυπα ασφαλείας που πρέπει να πληρούν τα προστατευτικά πλάτης. Τα προστατευτικά πλάτης που πληρούν αυτά τα πρότυπα διαθέτουν διεθνή πιστοποιητικά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε προστασία πλάτης είναι ότι πληρούνται αυτά τα πρότυπα. Ένα άλλο θέμα είναι το σώμα των μπακ γκαρντ. Επιλέξτε ένα προϊόν κατάλληλο για το δικό σας μέγεθος σώματος. Διαφορετικά, τα προστατευτικά πλάτης δεν μπορούν να εκπληρώσουν πλήρως τη λειτουργία τους. Εάν δεν θέλετε η πλάτη και η σπονδυλική σας στήλη, που είναι μια ζωτική περιοχή, να υποστούν ζημιά σε ένα ατύχημα, πρέπει να αποκτήσουμε μια ποιοτική και αξιόπιστη προστασία πλάτης.

7. Γιακάς λαιμού

Οι θάνατοι σε ατυχήματα με μοτοσικλέτα που καταλήγουν σε θάνατο μπορεί να είναι κατάγματα στον αυχένα λόγω του εισερχόμενου χτυπήματος. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα κι αν έχετε όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας σας όπως κράνη, παλτό, παντελόνι, παπούτσια. Γι’ αυτό τα κορδόνια που προστατεύουν την περιοχή του λαιμού είναι εξαιρετικά σημαντικά. Ο λαιμός είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή. Επομένως, τα χτυπήματα που έρχονται εδώ σε ατυχήματα με μοτοσικλέτες μπορεί να έχουν θανατηφόρες συνέπειες. Τα ποιοτικά μοντέλα γιακά λαιμού τυλίγουν σφιχτά τον λαιμό, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις σε αυτήν την περιοχή και ίσως η ζωή σας σωθεί. Τα χτυπήματα στον αυχένα μπορεί να φτάσουν σε παράλυση σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα ποιοτικά μοντέλα γιακά διαθέτουν πιστοποιητικά που πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του γιακά λαιμού είναι εάν το μοντέλο που θα προτιμηθεί έχει αυτά τα πιστοποιητικά. Περιλαίμιο; Είναι ένας εξαιρετικά ζωτικής σημασίας εξοπλισμός μοτοσικλέτας που πρέπει να έχετε σε κάθε βόλτα με μοτοσικλέτα, είτε πρόκειται για χρήση πίστας, είτε για χρήση σε μεγάλες αποστάσεις, εάν δεν θέλετε να καθηλωθείτε σε αναπηρικό καροτσάκι.

8. Θωράκιση σώματος

Τα προστατευτικά σώματος είναι ένα είδος προστασίας που φοριέται μέσα στο μπουφάν της μοτοσικλέτας και καλύπτει την πλάτη και το στήθος. Αποτρέπει τις κρούσεις σε αυτές τις περιοχές σε περίπτωση ολίσθησης και παρασύρσεως που μπορεί να συμβεί σε σοβαρά ατυχήματα με υψηλές ταχύτητες. Είναι επίσης εξαιρετικά απαραίτητος εξοπλισμός για επικίνδυνα αθλήματα μοτοσυκλέτας όπως το μοτοκρός. Οι αναβάτες μοτοσυκλέτας που αγαπούν την αδρεναλίνη που κάνουν μοτοκρός μπορούν να κάνουν ακραίες κινήσεις στα σόου και στις προπονήσεις τους. Το Motocross είναι ένα άθλημα μοτοσυκλέτας που δεν συγχωρεί ούτε το παραμικρό λάθος. Γι’ αυτό οι σωματοφύλακες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού που σώζει τη ζωή του οδηγού σε σοβαρά ατυχήματα με μοτοσικλέτα που μπορεί να συμβούν σε αυτή την περιοχή. Προστατεύοντας την πλάτη και τους σπονδύλους, σας αποτρέπει από εγκεφαλικό και προστατεύοντας το στήθος, αποτρέπει τη βλάβη στα εσωτερικά όργανα. Εάν είστε χρήστης που του αρέσει να ανεβάζει υψηλές ταχύτητες ή να κάνει extreme σπορ μοτοσυκλέτας, η προστασία του σώματος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εξοπλισμούς που πρέπει να αποκτήσετε.

9. WindStopper

Τα μοντέλα WindStopper είναι ένας εξοπλισμός που φοριέται μέσα στο μπουφάν και αποτρέπει τον εισερχόμενο κρύο αέρα και τους ανέμους, επιτρέποντάς σας να οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Ειδικά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες, οι κρύοι άνεμοι που προέρχονται από το αντίθετο μπορούν να περάσουν από το τρίχωμα και να φτάσουν στο σώμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο ψυχρός χρήστης δεν μπορεί να ελέγξει καλά τη μοτοσυκλέτα. Ένας ανεπαρκώς ελεγχόμενος κινητήρας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα όταν συνδυάζεται με παράγοντες όπως οι συνθήκες υγρού εδάφους ή το πάγο που προκαλούν οι χειμερινοί μήνες. Τα μοντέλα WindStopper είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με τον εξοπλισμό που αναφέρεται παραπάνω κατά τους χειμερινούς μήνες. Όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες. Είναι επίσης απαραίτητο για χρήστες μοτοσυκλετών που διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τη μοτοσυκλέτα τους. Όταν ταξιδεύετε με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου σε μεγάλους υπεραστικούς δρόμους, ο επερχόμενος άνεμος μπορεί να αποσπά την προσοχή. Με το WindStopper, μπορείτε να ταξιδέψετε με ασφάλεια και άνεση σε μεγάλες εκδρομές χωρίς να επηρεάζεστε από αυτούς τους ανέμους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button