Επιχειρηματική ζωήΠως να φτιάξειςΤεχνολογία – ΕπιστήμηΨώνια

Η τελευταία κάρτα της NVIDIA, η GTX 580, είναι πλέον απεριόριστη!

Η τελευταία κάρτα γραφικών της NVIDIA, η GTX 580, συνεχίζει να είναι η ταχύτερη μεμονωμένη κάρτα γραφικών GPU στον κόσμο, αλλά η κάρτα έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν αρέσει στους λάτρεις του overclocking.

Ειδικά όταν εκτελούνται εφαρμογές 3D που φορτώνουν υπερβολικά τη GPU, η κάρτα ήθελε να μειώσει τις ταχύτητες συχνότητας ρολογιού, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή των στοιχείων από την υψηλή τάση και τη θερμότητα, αλλά αυτό ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο για τους overclockers να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Τελικά, ο W1zzard, ο κατασκευαστής της GPU-Z, ξεπέρασε αυτόν τον περιορισμό και άνοιξε το δρόμο για την κάρτα να φτάσει σε πολύ υψηλότερες συχνότητες. Προσθέτοντας τη μέθοδο που βρήκε στο GPU-Z, ο W1zzard πρόσφερε την έκδοση GPU-Z GTX 580 OCP Test Build για λήψη στο techpowerup.com.

Πώς λειτουργεί;

Μια νέα γραμμή εντολών που προστέθηκε στο GPU-Z απενεργοποιεί το όριο στην κάρτα όταν εκτελείται. Για αυτό, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows + R ή να εισαγάγετε το “Run” από το μενού “Start” και να προσθέσετε τον απαραίτητο κωδικό στο τέλος του GPU-Z για να ενεργοποιήσετε αυτήν την εντολή. Για παράδειγμα:

C:gpuz.exe /GTX580OCP

Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε το GPU-Z μετά την εκτέλεση της εντολής, το όριο θα απενεργοποιηθεί. Ωστόσο, όταν ξεκινήσετε το σύστημα, το όριο θα ενεργοποιηθεί ξανά.

Κατεβάστε:

Δοκιμαστική έκδοση GPU-Z GTX 580 OCP

Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι επικίνδυνη επειδή θα φορτώσει τα στοιχεία της κάρτας γραφικών σας. Η Technopat δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Ο συγγραφέας, του οποίου η γνωριμία με τους υπολογιστές χρονολογείται από τη δεκαετία του 2000, έγραψε άρθρα για τα περιοδικά CHIP Online καθώς και για τα περιοδικά CHIP και LEVEL το 2007 και έγινε ο Hardware Editor του CHIP, του τουρκικού περιοδικού τεχνολογίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2010. Recep Baltaş, ο οποίος έκανε περισσότερα από 1000 κριτικές προϊόντων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αποχώρησαν από αυτή τη θέση στα τέλη του 2011 και άρχισε να εργάζεται ως Ειδικός Μάρκετινγκ στην ASUS Τουρκίας. Ο τελευταίος σταθμός του Baltaş, που είναι γνήσιος Technopat, είναι το Technopat.net.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button