Επιχειρηματική ζωήΤαξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Ιαπωνίας | μανία ταξίδιων

Η Ιαπωνία βρίσκεται στη συμβολή της ζώνης των μουσώνων και της εύκρατης ζώνης. Το κλίμα είναι γενικά εύκρατο υπό την επίδραση των ωκεάνιων και ηπειρωτικών ρευμάτων αέρα. Η Ιαπωνία έχει γενικά τέσσερις εποχές. Το καλοκαίρι, που ξεκινά στα μέσα Ιουνίου, είναι ζεστό και υγρό. Εκτός από το βόρειο νησί Χοκάιντο, όπου δεν υπάρχει περίοδος βροχών, κυρίως το καλοκαίρι ακολουθείται από μια περίοδο βροχών που διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Ο χειμώνας είναι ηλιόλουστος και ήπιος στις ακτές του Ειρηνικού. Στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας κυριαρχούν σύννεφα. Το ορεινό εσωτερικό είναι μια από τις πιο χιονισμένες περιοχές στον κόσμο. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Χοκάιντο είναι οι σκληροί χειμώνες του. Με τον μήνα Σεπτέμβριο, ισχυροί άνεμοι, τυφώνες και καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται στο εσωτερικό της χώρας.

Η πρωτεύουσα Τόκιο βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Τεχεράνη, το Λος Άντζελες και την Αθήνα. Σε αντίθεση με τον υγρό και πολύ ζεστό καιρό που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες, ο χειμώνας είναι ήπιος με χαμηλή υγρασία και περιστασιακές χιονοπτώσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button