Επιχειρηματική ζωήΤαξίδι

Ταξιδιωτικός Οδηγός Τουρκίας | μανία ταξίδιων

ένας

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, μια από τις πιο κοσμοπολίτικες αυτοκρατορίες στην ανθρώπινη ιστορία Η τουρκική κουζίνα, η οποία διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι μια από τις πλουσιότερες κουζίνες στον κόσμο.

Τουρκική κουζίνα. Έλληνας, Αραβικός Και αρμενικός Έχει πολλά κοινά πιάτα και χαρακτηριστικά με την κουζίνα του. Οι διατροφικές σας συνήθειες διαφέρουν σε μέρη της χώρας. Στις δυτικές περιοχές πιάτα λαχανικών με ελαιόλαδο βάρος, στα ανατολικά ψητά πιάτα με κρέας ξεχωρίζει. Το πιο βασικό πιάτο της Μαύρης Θάλασσας, από επιδόρπιο μέχρι ρύζι, είναι φτιαγμένο από όλα και υπάρχει άφθονο στη Μαύρη Θάλασσα. ψάρι γαύρουείναι. Διαφορετικά ψάρια καλλιεργούνται στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τον Μαρμαρά, και τα θαλασσινά κατέχουν σημαντική θέση στην κουζίνα των παράκτιων περιοχών.

Οι εσωτερικές περιοχές της Νότιας και Δυτικής Ανατολίας, τα εσωτερικά τμήματα της Μαύρης Θάλασσας και η Περιφέρεια της Κεντρικής Ανατολίας είναι τα μέρη όπου η εκτροφή μικρών βοοειδών είναι κοινή. Τα γεύματα που παρασκευάζονται από αιγοπρόβειο κρέας είναι κοινά. Στην Ανατολική Ανατολία, όπου εκτρέφονται κυρίως βοοειδή, το μοσχαρίσιο κρέας χρησιμοποιείται ευρέως σε τοπικά πιάτα, ενώ τα πουλερικά και τα κρέατα θηραμάτων όπως η χήνα, το ορτύκι, η πέρδικα, το κουνέλι έχουν επίσης θέση στην τουρκική κουζίνα.

Τα επιδόρπια είναι επίσης ένα από τα πλούσια μέρη της τουρκικής κουζίνας. Ειδικά Μπακλαβάς Gaziantep είναι παγκοσμίως γνωστό. Πολύ νόστιμα είναι και τα επιδόρπια με γάλα και βραστά φρούτα. Στην οθωμανική κουζίνα τα φρούτα χρησιμοποιούνται και σε πιάτα με κρέας. Είναι επίσης δυνατό να βρείτε επιλογές από την παγκόσμια κουζίνα σε μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button