Επιχειρηματική ζωήΤαξίδι

Ταξιδιωτικός οδηγός Crooked Tree | μανία ταξίδιων

Το Crooked Tree Village, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς στο Μπελίζ, μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, ιδρύθηκε το 1750. Το χαρακτηριστικό του Crooked Tree, που σημαίνει στραβό δέντρο, λυγισμένο δέντρο στη γλώσσα μας, είναι ότι ξεχωρίζει με την άγρια ​​και φυσική του ζωή . Είναι γνωστό ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το χωριό δεν ξεπερνά τους 1000. Ένα μικρό νησί της ενδοχώρας που περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και ρέμα, το Crooked Tree βρίσκεται 33 χλμ. από το κέντρο της πόλης Μπελίζ. Για αυτό το ταξίδι, το οποίο δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να προτιμηθεί ιδιωτικό αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιηθούν λεωφορεία. Λόγω του ότι το έδαφος στο χωριό είναι γενικά υγρό και μαλακό, είναι απαραίτητο να προσέχουμε τις πινακίδες στο δρόμο.

Το Crooked Tree μπορεί να ονομαστεί χωριό φυσικής ζωής. Στο ομώνυμο χωριό με την περιοχή Crooked Tree Wildlife Sanctuary Καλά ‘Crooked Tree Wildlife Sanctuary’ υπάρχει.Το Crooked Tree διαθέτει επίσης αρκετούς χώρους διαμονής για επισκέπτες που έρχονται εδώ για να περάσουν χρόνο σε αυτό το φυσικό περιβάλλον και να δουν την ποικιλομορφία των ζώων που συνήθως δεν είναι πιθανό να δει κανείς. Τα ξενοδοχεία είναι γενικά μέρη σε στιλ χωριάτικων σπιτιών κατάλληλα για το φυσικό περιβάλλον. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν μια εξαιρετικά άνετη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση σε αυτή τη φυσική ζωή.

Επίσης, καθώς το χωριό έχει πολύ μικρό πληθυσμό, οι ντόπιοι είναι πολύ πρόθυμοι να σας πουν κάτι και να σας δώσουν πρακτικές πληροφορίες για τη φυσική ζωή. Λέγεται ότι οι άνθρωποι σε όλη την Μπελίζ, η οποία είναι ήδη μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, είναι φιλικοί, ομιλητικοί και εξυπηρετικοί. Η βραβευμένη σεφ του χωριού, Ava Tillett, μπορεί να σας μυήσει στην κουζίνα του Μπελίζ και να παρακολουθήσει πώς μαγειρεύονται οι γεύσεις. Σε αυτό το χωριό, όπου μπορείτε να περπατήσετε στους κήπους των ντόπιων, χειροποίητα προϊόντα όπως αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδες θα σας επιτρέψουν να δοκιμάσετε νέες γεύσεις.

Αν πάτε στο χωριό τον Απρίλιο – Ιούνιο, μπορείτε να μάθετε ιδιαίτερα φρούτα κάσιους και μάνγκο, να τα μαζέψετε και να τα καταναλώσετε φρέσκα. Επίσης, σε αυτό το χωριό, που φημίζεται ιδιαίτερα για τα κάσιους, τον Μάιο. «Φεστιβάλ Κάσιου» πραγματοποιείται επίσης. Σε αυτό το φεστιβάλ, μπορείτε να δοκιμάσετε δεκάδες γεύσεις από κάσιους. Μερικά από αυτά είναι τρόφιμα όπως μαρμελάδες, σιρόπια, κέικ και καραμέλες. Λόγω τέτοιων δυνατοτήτων, το Crooked Tree είναι επίσης γνωστό ως σημείο θεραπείας της φύσης.

Πού είναι το Στραβό Δέντρο;

Το Crooked Tree Village βρίσκεται 33χλμ. βόρεια του κέντρου της Μπελίζ. Αφού φτάσετε στο Μπελίζ, που έχει τη Γουατεμάλα στα δυτικά και νότια, το Μεξικό στα βόρεια και την Καραϊβική στα ανατολικά, το Crooked Tree φτάνει με ένα σύντομο ταξίδι.

Πώς να φτάσετε στο στραβό δέντρο

Υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε για να φτάσετε στο Crooked Tree. Είναι εύκολα προσβάσιμο από το Μπελίζ με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή τοπικά λεωφορεία. Το πραγματικό δύσκολο μέρος είναι να φτάσετε στο Μπελίζ. Για να φτάσετε στο Μπελίζ από την Τουρκία, πρέπει να μεταφερθείτε από τη Νέα Υόρκη ή το Χιούστον. Αφού προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο της Μπελίζ από εδώ, μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο της πόλης με λεωφορεία επί πληρωμή. Τα δρομολόγια λεωφορείων από το Μπελίζ προς το Crooked Tree εκτελούν δρομολόγια από Δευτέρα έως Σάββατο.
Με λεωφορείο Φτάνοντας στο Crooked Tree Για να φτάσετε εκεί, είναι απαραίτητο να πάρετε τα λεωφορεία που πηγαίνουν προς την κατεύθυνση «Corozal» ή «Orange Walk» που αναχωρούν από την πόλη της Μπελίζ. Υπάρχει επίσης ένα τοπικό λεωφορείο από το Μπελίζ που πηγαίνει τρεις φορές την ημέρα στο χωριό. Μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο του χωριού με τα πόδια ακολουθώντας τις πορτοκαλί πινακίδες από όπου σας αφήνει το λεωφορείο στο Orange Walk. Η απόσταση για περπάτημα είναι περίπου 3 χλμ.
Όταν φτάσετε στο Crooked Tree με αυτοκίνητο, θα μπορείτε να φτάσετε στο χωριό ακολουθώντας ξανά την πινακίδα Orange Walk, αφού φτάσετε σε αυτήν την περιοχή, οδηγώντας 3 χλμ. παρακάτω. Μπορείτε να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες και βοήθεια από το κέντρο επισκέψεων που θα εμφανιστεί στην είσοδο του χωριού.

Αξιοθέατα με στραβά δέντρα

Στο Crooked Tree, μπορείτε να επισκεφτείτε πολλές ενδιαφέρουσες περιοχές, ειδικά για την πλούσια φύση και την ιστορική δομή της περιοχής. Εδώ μπορείτε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας και να απολαύσετε τη φύση.

Crooked Tree Wildlife Sanctuary

Αυτή η προστατευόμενη περιοχή, η οποία είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, δίνει ζωή σε πολλά έμβια όντα. Το Crooked Tree Wildlife Sanctuary είναι διεθνώς σημαντικό, όχι μόνο για το χωριό. Λόγω της λιμνοθάλασσας στο χωριό, είναι δυνατό να συναντήσετε πάνω από 300 αποδημητικά πουλιά, πουλιά που κατοικούν στο νερό και στη στεριά, ιγκουάνα και κροκόδειλους, καθώς και διάφορα άγρια ​​ζώα σε τροπικές περιοχές σε αυτήν την προστατευτική περιοχή.

Crooked Tree Wildlife Sanctuary και οι δραστηριότητες στη φύση που μπορούν να γίνουν σε όλο το χωριό είναι πολύ διασκεδαστικές. Μπορείτε να κάνετε παρατήρηση πουλιών, εκδρομές στον κήπο με περισσότερα από 50 είδη λουλουδιών, φρούτων και φυτών, εκδρομές με σκάφος, περιπάτους στη φύση.

Αρχαιολογικός Χώρος Chau Hiix

Έχει διαπιστωθεί ότι οι Μάγια, οι οποίοι έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών θρύλων, ζούσαν στο Χωριό των Στραβών Δέντρων πριν από χιλιάδες χρόνια. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Chau Hiix, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της λιμνοθάλασσας, αποκάλυψαν τις πυραμίδες των Μάγια, που ήταν το κέντρο σε υψόμετρο 75 μέτρων, και πολλά από τα υπάρχοντά τους από τις ανασκαφές στους τάφους. Οι άνθρωποι που ζούσαν στο Crooked Tree Village ενημερώθηκαν για αυτόν τον αρχαιολογικό χώρο μόλις το 1990.

Μουσείο Crooked Tree

Εκτός από τα φυσικά περιβάλλοντα, υπάρχει επίσης ένα μουσείο στο Crooked Tree Village, το οποίο άνοιξε τον Ιούνιο του 2018. Στο Μουσείο Crooked Tree, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για πολλά θέματα όπως η ιστορία, ο φυσικός πλούτος και το κλίμα αυτού περιοχή.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button