ΑθλημαΑλλαΑστρολογίαΤεχνολογία – ΕπιστήμηΦιλόζωος

Τι πρέπει να κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες για να καταλάβουν ο ένας τον άλλον

Ο τρόπος που επικοινωνούμε ως άνδρες και γυναίκες διαφέρει. Ενώ οι γυναίκες δημιουργούν βαθύτερες σχέσεις και επικοινωνίες, οι άνδρες επικοινωνούν πιο επιφανειακά με το κοινωνικό τους περιβάλλον. Το γεγονός ότι τα στυλ επικοινωνίας μας διαφέρουν κατά καιρούς μας κάνει να μην καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι λέξεις και οι φράσεις μπορούν να έχουν διαφορετική σημασία για τον καθένα μας όταν μιλάμε. Γι’ αυτό μερικές φορές δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε χωρίς να τσακωθούμε, υψώνοντας τους τόνους. Αλλά αν είστε πρόθυμοι να καταβάλετε κάποια διανοητική προσπάθεια, έχουμε γράψει για το πώς μπορείτε να επικοινωνείτε καλύτερα μεταξύ σας και να διατηρήσετε μια πιο υγιή σχέση μακροπρόθεσμα. 11 πράγματα που πρέπει να αλλάξουν οι άνδρες και οι γυναίκες στον τρόπο επικοινωνίας τους για να κατανοήσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.

1. Γυναίκες: Μην διαβάζετε ανάμεσα στις γραμμές

επικοινωνία
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες τείνουν να «διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές». Καθώς προσεγγίζουν τα γεγονότα με μια βαθύτερη προοπτική, μπορούν να αναζητήσουν διαφορετικές έννοιες κάτω από τις προτάσεις. Όμως οι άντρες, από την άλλη, είναι πολύ πιο κολακευμένοι όσον αφορά την επικοινωνία. Όταν σχηματίζουν μια πρόταση, στην πραγματικότητα λένε ακριβώς αυτό που θέλουν να πουν.

2. Άντρες: Μην δίνετε συμβουλές, απλά ακούστε

επικοινωνία
Οι γυναίκες βλέπουν την επικοινωνία ως έναν τρόπο να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε την αξία που δίνουμε στον άλλον την δείχνουμε με τα λόγια μας. Από την άλλη, όταν έχουν ένα πρόβλημα, θέλουν να το μοιραστούν μαζί σου και όχι μόνο επειδή αναζητούν λύση. Είναι πολύ πιο σημαντικό να τον ακούς. Σε μια υγιή σχέση, τα ζευγάρια πρέπει να ακούνε ο ένας τον άλλον και να μιλούν για τα πάντα άνετα.

3. Γυναίκες: Οι άνδρες μπορεί να θέλουν να περνούν «ποιοτικό χρόνο» όπως και οι γυναίκες.


Οι άνδρες μπορεί συχνά να φαίνονται μη επικοινωνιακοί ή ψυχροί στις σχέσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση. Οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, μπορεί να θέλουν να κάνουν ένα μεγάλο μπάνιο, να παίξουν παιχνίδια, να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα ζευγάρια να δίνουν ο ένας στον άλλο προσωπικό χώρο στις σχέσεις.

4. Γυναίκες: Προσπαθήστε να εκφράσετε τις επιθυμίες σας πιο καθαρά

επικοινωνία
Δηλώσαμε ότι οι άντρες χρησιμοποιούν πολύ πιο ίσιες και καθαρότερες εκφράσεις όταν επικοινωνούν. Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένοι σχετικά με τα αιτήματά σας καθώς δεν μπορούν να διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές. Οι γυναίκες μπορούν συνήθως να πουν αυτό που θέλουν με πιο έμμεσους τρόπους. Ωστόσο, η άμεση και ανοιχτή επικοινωνία είναι πολύ πιο σημαντική. Το θέμα της ειλικρινούς και ανοιχτής επικοινωνίας μεταξύ των εταίρων στις διμερείς σχέσεις τονίζεται επίσης συχνά από ειδικούς.

5. Άντρες: Δείξτε ενδιαφέρον δίνοντας σχόλια


Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές επικοινωνίες μεταξύ τους. Ενώ μερικοί άνθρωποι αναπαράγουν το γεγονός με τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου τους ενώ λένε κάτι, μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να ακούν ενώ ακούνε τον άλλον. Συνήθως, οι άντρες δεν σχολιάζουν ακούγοντας τη σύντροφό τους. Ωστόσο, για να υπάρξει επικοινωνία, το μήνυμα πρέπει να μεταδοθεί στον δέκτη και να ληφθεί μια απάντηση. Η επικοινωνία λοιπόν γίνεται με δύο άτομα. Επομένως, μη διστάσετε να δώσετε σχόλια στον σύντροφό σας.

6. Οι γυναίκες επικοινωνούν πιο βαθιά, οι άντρες πιο επιφανειακοί

επικοινωνία
Οι γυναίκες είναι πιο προηγμένα κοινωνικά όντα. Για το λόγο αυτό, η επικοινωνία που αναπτύσσουν με το περιβάλλον τους είναι πολύ πιο βαθιά από τους άνδρες. Ακόμη και στο εργασιακό περιβάλλον πρέπει να γνωρίζουν και να εμπιστεύονται τους συναδέλφους τους για να είναι άνετα. Οι άντρες, από την άλλη, είναι πιο επιφανειακοί και επικεντρώνονται στη δουλειά. Για παράδειγμα; Αν πρέπει να συνεργαστούν με το αφεντικό τους, θα δουλέψουν ακόμα κι αν δεν τους αρέσει. Ωστόσο, και τα δύο μέρη μπορούν να κάνουν ένα βήμα πίσω και να παρατηρήσουν πώς συμπεριφέρεται το άλλο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα.

7. Οι άντρες συχνά επιδίδονται σε μια δευτερεύουσα δουλειά ενώ συνομιλούν

επικοινωνία
Οι άνδρες τείνουν να επικοινωνούν ενώ κάνουν πράγματα και στην πραγματικότητα, η δραστηριότητα που κάνουν τους επιτρέπει να επικοινωνούν παρηγορώντας τους συναισθηματικά. Ωστόσο, οι γυναίκες αισθάνονται άνετα συναισθηματικά μιλώντας και δεν χρειάζονται δευτερεύουσα δραστηριότητα. Αν οι άντρες επικεντρώνονται στο να κάνουν πράγματα κατά τη διάρκεια ενός καυγά, ίσως αναζητούν έναν καλύτερο τρόπο να εκφραστούν.

8. Άντρες: Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια


Οι άντρες μπορεί να απέχουν από το να ζητήσουν βοήθεια από καιρό σε καιρό και μπορεί να το συσχετίσουν με ένα αίσθημα «ανεπάρκειας». Αλλά αυτό δεν συμβαίνει καθόλου, όλοι χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από το όταν οι άνθρωποι σε μια σχέση βοηθούν ο ένας τον άλλον. Αυτό ενισχύει τα συναισθήματά σας ο ένας για τον άλλον. Όσο περισσότερο ξεπερνάτε τα προβλήματα μαζί, τόσο πιο συνδεδεμένοι γίνεστε.

9. Γυναίκες: Οι άντρες είναι επιλεκτικοί ακροατές, προσέξτε το

επικοινωνία
Είπαμε ότι οι γυναίκες δημιουργούν βαθύτερη επικοινωνία. Για το λόγο αυτό προσέχουν κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του συντρόφου τους. Ωστόσο, οι άνδρες είναι επιλεκτικοί ακροατές καθώς από τη φύση τους κάνουν πιο επιφανειακές επικοινωνίες. Επικεντρώνονται στο κύριο θέμα, όχι στις λεπτομέρειες, και ως εκ τούτου μπορεί να τους διαφύγει κάτι. Επομένως, μπορείτε να τους βοηθήσετε να δουν τις λεπτομέρειες για μια υγιή σχέση.

10. Γυναίκες: Μην αφήνετε τον θυμό σας να συσσωρεύεται


Οι γυναίκες μπορούν να είναι πολύ πιο υπομονετικές από τους άνδρες. Τις περισσότερες φορές, αντί να πει για τα προβλήματα που έχει βιώσει, μπορεί να τα συσσωρεύσει σε σημείο έκρηξης. Ωστόσο, για μια υγιή σχέση και επικοινωνία, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μιλήσετε για τα προβλήματά σας στη στιγμή. Γιατί όταν οι άντρες αφήνουν ένα θέμα πίσω τους, δεν θέλουν να επανέλθουν σε αυτό και να αποφύγουν τη συζήτηση.

11. Η επικοινωνία του κάθε ατόμου είναι διαφορετική μεταξύ τους


Ανεξάρτητα από το φύλο, η επικοινωνία των ανθρώπων διαφέρει μεταξύ τους. Γιατί η επικοινωνία είναι μια αντανάκλαση του χαρακτήρα σας. Μερικοί επικοινωνούν πιο ανταγωνιστικά, τους αρέσει να πιέζουν και να είναι πεισματάρηδες. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να επικοινωνούν απευθείας. Άλλοι μπορεί να είναι πιο αφοσιωμένοι στην επικοινωνία, που σημαίνει ότι ανήκουν στην ομάδα των ανθρώπων που τους αρέσει να ζητούν σχόλια από τους άλλους, να ακούν όλες τις πλευρές και γενικά να αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Επομένως, είναι αδύνατο να τα πάμε τέλεια με κανέναν. Ωστόσο, εάν γνωρίζετε τις βασικές διαφορές στην επικοινωνία, μπορείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας στην επικοινωνία.

Πηγή: 1

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button