Επιχειρηματική ζωήΚινηματογράφοςΟικολογίαΠρακτικές πληροφορίεςΠως να φτιάξειςΣημειώσεις Πιστωτικού ΚινδύνουΤαξίδιτραπεζικόςΦαγοπότιφράσεις ονείρουχρηματοπιστωτικά ιδρύματαΨώνια

Φεστιβάλ στους τροχούς

Festival on Wheels φέτος Ταινίες που παρακολούθησε ο Tuncel Kurtiz “Once Again, Again” Κάτω από τον τίτλο, περιλαμβάνει πέντε ταινίες που αποτελούνται από αμερικανικά και ευρωπαϊκά κλασικά που άφησαν το στίγμα τους σε αυτόν τον μάστορα του τουρκικού κινηματογράφου. «Είναι αμέτρητος ο απίστευτος θησαυρός της ασημένιας οθόνης;» ρώτησε ο Tuncel Kurtiz, επιλέγοντας πέντε από τις ταινίες που είδε «ξανά, ξανά» για το Φεστιβάλ στους Τροχούς.

Ο Tuncel Kurtiz εξηγεί το μανιφέστο του κινηματογράφου που ρίχνει φως στην επιλογή του με τα λόγια του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Globar Rocha: «Είμαστε ενάντια και στην αμερικανική εμπορική αισθητική, στην ευρωπαϊκή αστική αισθητική και στη σοβιετική ιδεαλιστική αισθητική. Αναζητούμε τη δική μας αισθητική, την αισθητική του Τρίτου Κόσμου».

Τρία παραδείγματα από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

Τρία παραδείγματα από τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο που θα συμπεριληφθούν σε αυτήν την ενότητα αφηγούνται την καταστροφή των ονείρων τριών διαφορετικών σκηνοθετών για έναν κόσμο πιο ελεύθερο και πιο ίσο με εντυπωσιακές, λεπτές και πολύ διαφορετικές ιστορίες. Λουκίνο Βισκόντισκηνοθετημένο από ΛεοπάρδαληΕξετάζει την κατάρρευση της ιταλικής αριστοκρατίας και την άνοδο της αστικής τάξης τη δεκαετία του 1860 μέσα από την αλλαγή της ζωής ενός πρίγκιπα και ενός αγρότη. Η ταινία, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1963, τραβάει την προσοχή με ένα διεθνές καστ που αποτελείται από τους Burt Lancaster, Alain Delon και Claudia Cardinale. Οι θεατές του Festival on Wheels θα παρακολουθήσουν το Leopard σε ένα νέο αποκατεστημένο ψηφιακό αντίγραφο.

Έλιο Πετρήτου Έρευνα ενός πολίτη πέρα ​​από κάθε αμφιβολία Στην ταινία αμφισβητείται η εξουσία του κράτους με τον φόνο που διέπραξε ένας αστυνομικός. Ο Πέτρι παρατηρεί έντονα την κοινωνική σχιζοφρένεια με την ταινία του που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών και το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ένα αποκατεστημένο ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας θα προβληθεί στο Festival on Wheels. Ελβετός σκηνοθέτης Αλέν Τάνερ και Άγγλος συγγραφέας Τζον Μπέργκερσυγκεντρώνοντας Jonas, ο οποίος θα είναι 25 ετών το 2000 Από την άλλη, αφηγείται τις διασκεδαστικές ιστορίες μιας ομάδας πρώην επαναστατών που συνεχίζουν τη ζωή τους παρά τις ελπίδες τους να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο τη δεκαετία του 1960.

Μουσικές αντανακλάσεις από τον αμερικανικό κινηματογράφο

Δύο αμερικανικά κλασικά έργα, που θα προβληθούν με τη συμβολή της Πρεσβείας των ΗΠΑ, έρχονται επίσης στο προσκήνιο με τα σάουντρακ τους που πέρασαν στην κινηματογραφική ιστορία. Μπομπ ΦόσεΜε ενότητες από τη ζωή ενός γνωστού Νεοϋορκέζου χορογράφου σε σκηνοθεσία Όλη αυτή η τζαζ, αυτοβιογραφική ταινία. Κέρδισε τον Φοσέ τον Χρυσό Φοίνικα το 1980 και κέρδισε τέσσερα Όσκαρ. Όλη αυτή η τζαζαφήνει επίσης το στίγμα του με την υποκριτική των Roy Scheider και Jessica Lange.

Ο Ρόμπερτ Άλτμαν αφηγείται τις ιστορίες 24 χαρακτήρων στο Νάσβιλ με τον δικό του μοναδικό τρόπο, με τη βοήθεια της πλούσιας κάντρι και γκόσπελ μουσικής της πόλης του Νάσβιλ, παρέχοντας μια εντυπωσιακή κριτική στον πολιτικό μετασχηματισμό των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1970. Η ταινία, η οποία ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού το 1976, συγκεντρώνει σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο Keith Carradine, η Lily Tomlin και η Geraldine Chaplin.

Διοργανώνεται από την Ένωση Κινηματογράφου της Άγκυρας με τη συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το Φεστιβάλ στους Τροχούς θα συναντηθεί με τους θεατές του κινηματογράφου μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου 2012. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει από την Άγκυρα όπως κάνει κάθε χρόνο. Μετά τις προβολές στις 30 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου, η Σινώπη, η οποία φιλοξένησε το φεστιβάλ πέρυσι μεταξύ 7-10 Δεκεμβρίου, με τη συμβολή της Περιφέρειας Σινώπης, του Δήμου Σινώπης και του Πολιτιστικού και Τουριστικού Συλλόγου Σινώπης. θα είναι φιλοξενούμενος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button