ΓυναίκαΕπιχειρηματική ζωή

The Legend of the Milk Fortress and the Woman with the Stone

Ο θρύλος του κάστρου του γάλακτος και της γυναίκας που είναι η πέτρα είναι ένας αστικός μύθος γνωστός στους κατοίκους του Ελαζίγ. Παίρνει τη θέση του ανάμεσα στις ομορφιές που μπορείς να δεις όταν πας σε αυτή την πόλη.

Κάστρο γάλακτος

κάστρο γάλακτος

Ο θρύλος αυτού του κάστρου, που είναι το σύμβολο της περιοχής Χαρπούτ του Ελαζίγ, λέγεται ως εξής: Στην αρχαιότητα, ένας πλούσιος ηγεμόνας ζούσε σε αυτά τα εδάφη. Τα πρόβατα και τα κατσίκια του ήταν τόσο πολλά που μοίρασε όλα του τα κοπάδια στους ντόπιους, αλλά δεν μπορούσε να τα τελειώσει. Ο μονάρχης αποφασίζει να χτίσει ένα κάστρο στο ψηλότερο άκρο της πόλης, αλλά ευτυχώς υπάρχει λιμός εκείνη τη χρονιά. Ακόμη και το πόσιμο νερό είναι σπάνιο. Τότε, ο ηγεμόνας, που επιμένει να χτίσει ένα κάστρο, διατάζει τους βοσκούς του να φέρουν όλο το γάλα στο μέρος όπου θα χτιστεί το κάστρο. Χρησιμοποιώντας αυτά τα γάλατα αντί για νερό, φτιάχνουν το γουδί του κάστρου και τελειώνουν το κάστρο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Λόγω της παρασκευής του κονιάματος με γάλα, το κάστρο παίρνει το λευκό του χρώμα και λέγεται ότι είναι ανθεκτικό. Σύμφωνα με μια πεποίθηση, ένας από τους διαδρόμους του κάστρου έχει έναν κόμπο δεμένο στο ταβάνι με μια τρίχα, και το κάστρο θα σταθεί μέχρι να πέσει, και οι ντόπιοι λένε ότι όταν βρέχει, η μυρωδιά του γάλακτος έρχεται από το κάστρο.

The Legend of the Woman with the Stone

γυναίκα με πέτρα

Στο ρέμα που περνά στα νότια του Κεμπάν, το χιόνι που λιώνει με τον ερχομό της άνοιξης αυξάνει τη ροή του ρέματος και προκαλεί πλημμύρες. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν μια γυναίκα ήθελε να περάσει το πρωί με το παιδί της και τα ζώα της, ήρθε στην άκρη αυτού του τσαγιού και παρακάλεσε τον Θεό με αυτόν τον τρόπο. «Κύριε, ελέησέ μας και ελέησέ μας. Αν δεν με λυπάσαι, λυπήσου το παιδί μου, σταμάτα αυτόν τον κατακλυσμό. Αν σταματήσεις αυτή την πλημμύρα και περάσεις, θα σου θυσιάσω ένα από αυτά τα πρόβατα στη φτωχή μου κατάσταση», λέει. Μετά από λίγη ώρα, η βροχή σταμάτησε και οι πλημμύρες σταμάτησαν. Η γυναίκα πήρε το πρόβατο απέναντι με το παιδί της στην πλάτη. Θυμόμενη την υπόσχεσή της, η γυναίκα είπε: «Κύριε, αν ηρεμήσουν τα νερά, σου είπα ότι θα θυσιάσω ένα ζώο». Λέει: «Να είναι μια θυσία» και συνεχίζει τον δρόμο του συνθλίβοντας δύο ή τρεις ψείρες στα μαλλιά του. Ακριβώς τότε, προκαλεί την οργή του Αλλάχ και μετατρέπεται σε πέτρα. Όταν κοιτάξουμε προσεκτικά, λέγεται ότι ο βράχος ύψους 2,5 μέτρων έχει μια γυναίκα και ένα παιδί πίσω του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button